κοντινές αποδράσεις

Γράφτηκε από τον/την Super User on . Posted in τοποθεσία

Ορεινή Ναυπακτία

Η περιοχή της Ορεινής Ναυπακτίας αποτελεί ιδανικό προορισμό για σύντομες αποδράσεις από την πόλη. Η περιοχή είναι ιδανική για να προσελκύσει απαιτητικούς τουρίστες που αναζητούν διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Για τους φυσιολάτρες που επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με μια επιστροφή στη φύση, να αναβαπτισθούν στον αναζωογόνο κόρφο της, κι ακόμα τους ανθρώπους που επιζητούν την άσκηση μαζί με την αναψυχή η ορεινή Ναυπακτία είναι ένας παράδεισος για τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Την ορεινή Ναυπακτία μπορεί κανείς να τη διασχίσει με το αυτοκίνητο ή πεζοπορώντας στις επιλεγμένες και ειδικά χαραγμένες υπέροχες διαδρομές – μονοπάτια μέσα από δάση, μικρές χαράδρες, χείμαρρους, γραφικά χωριά και μία εκπληκτική χλωρίδα.

Στον κόσμο των βουνών της ορεινής Ναυπακτίας η πρόκληση για ανακάλυψη είναι διαρκής και εναπόκειται στη διάθεση και το πείσμα του καθενός να γνωρίσει την αυθεντικότητα των γηγενών και την ατόφια διαχρονική παράδοση, που ξεπετάγεται από τον τρόπο ζωής των υπέροχων αυτών ανθρώπων. Οι επιλογές σας στη Ναυπακτία είναι ανεξάντλητες, όπως ανεξάντλητες είναι και οι ομορφιές της.

Ο Εύηνος είναι το αγαπημένο ποτάμι όσων ελκύονται από τα “ποταμίσια” αθλήματα, το καγιάκ, το ράφτινγκ, το κανόινγκ. Υπάρχουν οργανωμένες εγκαταστάσεις για αυτού του είδους τα σπορ, τουλάχιστον σε δυο σημεία, στον Πόρο Ριγανίου και στο Χάνι Μπανιά, για τα οποία μπορείτε εύκολα να πάρετε τις πληροφορίες σας.

Το κλίμα της Ναυπακτίας θεωρείται από τα καλύτερα της χώρας. Είναι εύκρατο μεσογειακό με ήπιο σχετικά χειμώνα και δροσερό καλοκαίρι. Έχει αυξημένες βροχοπτώσεις, σύντομες περιόδους καλοκαιρινής ξηρασίας και μεγάλη ηλιοφάνεια. Η μέση θερμοκρασία της περιοχής είναι 18 βαθμούς.

πρόσβαση κ΄οδηγίες

Γράφτηκε από τον/την Super User on . Posted in τοποθεσία

Ταξιδιωτικές οδηγίες

Όποιος θελήσει να επισκεφθεί τη Ναύπακτο από την Αθήνα μπορεί να χρησιμοποιήσει λεωφορείοτου ΚΤΕΛ ή ιδιωτικό αυτοκίνητο. Η πρόσβαση από την Αθήνα μπορεί να γίνει είτε μέσω της Κορίνθου και είτε της Γέφυρας είτε του πορθμείου Ρίου-Αντιρρίου μετά από διαδρομή 216 χιλιομέτρων, καθώς και μέσω Λιβαδειάς και Ιτέας μετά από διαδρομή 270 χιλιομέτρων.

Η Aνω χώρα απέχει 63 χιλιόμετρα από τη Ναύπακτο, η Σίμος απέχει 32 χιλιόμετρα και ο Πλάτανος απέχει 52 χιλιόμετρα. Ένα πλήθος δρόμων, οι περισσότεροι ασφαλτόστρωτοι, σας οδηγούν στα 43 χωριά της ορεινής Ναυπακτίας.

Για τα δρομολόγια των συγκοινωνιών σας προτείνουμε την τηλεφωνική ενημέρωσή σας από τα αρμόδια γραφεία των ΚΤΕΛ:

ΚΤΕΛ Νομού Αιτωλ/νίας
Αθήνα 210 5129293
Ναύπακτος 26340 27224